Aktualitky

Začátek seminářů

Milí přátelé,
všechny semináře (krom Cesty lásky 1) začínají v pátek ve 14:00 (povídáním a testováním) a vlastní program pak začíná v 15:30.

Transformace Mise Mise na pomoc Zemi Duchovní mise pro Matku Zemi - Francouzská Polynésie - jaro 2014
Duchovní mise pro Matku Zemi - Francouzská Polynésie - jaro 2014 PDF Tisk Email
Uveřejnil(a) Láďa   
Úterý, 03 Prosinec 2013 10:28

7 šťastných ostrovů POLYNÉSIE

Nedávno, vlastně 20.11., skončila duchovní mise pro Matku Zemi do Kamerunu, návratem spokojených účastníků. Dnes vám s radostí předkládáme první, základní informace k další misi, k duchovní misi na pomoc Matce Zemi - jaro 2014 na ostrovy Francouzské Polynésie.  Sice je to "až" za skoro půl roku, ale jak víme a také říkají i Mistři a další Bytosti vyšších dimenzí Vědomí, je vše nyní rychlejší než dříve. Odlet na misi je 26.4. 2014 a návrat 17.5. 2014, tj. 22 dnů.

Podívejte se tedy pečlivě na to jak je mise po té turistické stránce naplánovaná (duchovní část zajišťuje jako vždy Eva Puklová). Informace turistického charakteru, reálie Francouzské Polynésie, můžete vidět ze záznamu pořadu ČT s názvem "Francouzská Polynésie - Tahiti - Nebe na zemi" (pořad trvá asi 27 minut a před jeho začátkem je třeba "přetrpět" 30s reklamu).
 

 
Cítíte-li potřebu, zájem se mise účastnit, zasílejte přihlášky, jako vždy Míně Noskové na její mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo můžete volat na tel. č. 777 214 872 pro další podrobnosti.

Duchovních misí se může zúčastnit každý, kdo je ochoten se přizpůsobit duchovnímu rozměru mise a účastnit se společných meditací a event., v případě potřeby, je ochoten si očišťovat, zpracovávat, momentálně akcentované disharmonické energie ve svém Bytí.
 
Program

1.-2. den Praha – Tahiti (pravděpodobně přes Los Angeles)
3.-5. den Tahiti, okruh okolo ostrova. Metropole ostrova i celé Francouzské Polynésie, Papeete.
 
 Letecký pohled na Papeete
 
Barevné polynéské trhy, přístav, radnice, večerní korzo po nábřeží, typické jídelničky les roulottes, ochutnávka polynéské speciality - poisson cru (syrové ryby v kokosovém mléce). Možnost návštěvy centra města, trhů a nákupů, suvenýrů, koupání a slunění na plážích za městem. Pěšky údolím Fautaua v tropické džungli pod dvoutisícovými vulkány a rozeklaným Diadémem k obřímu vodopádu. Možnost koupání. Okružní jízda po pobřeží Tahiti Nui. Tropická vegetace, vodopády, gejzíry mořského příboje v lávových útesech, botanická zahrada s galapážskými želvami, Gauguinovo muzeum, jeskyně Maraa ukrytá v kapradinách, restaurované pyramidové marae Arahurahu. 
 
 

 

6.-8. den letecky na ostrovy Huahine Nui a Huahine Iti , další ze „zapomenutých“ ostrovů mimo turistické koridory. Marae Maeva - nejrozsáhlejší komplex marae na Společenských ostrovech. Krmení posvátných modrookých úhořů, návštěva perlové farmy, nákup vanilky, vyhlídka Belvédere.

9.-11. den letecky na ostrovy Raiatea, nejposvátnější z polynéských ostrovů. Nejvýznamnější marae Francouzské Polynésie Taputapuatea. Vyhlídky na zelené hory, vodopády, třpytivé laguny a příjemný poklid ospalého ostrova. Vzácná květina tiare apetahi a fakult. na vanilkový ostrovTahaa
 
 
 
 Ostrovy Bora-Bora, Tahaa a Raiatea
 
12.-13. den letecky na ostrov Bora Bora, údajně nejkrásnější ostrov Pacifiku se strmými sopečnými vrchy nad mnohobarevnou lagunou. Údolí s ibiškovými květy, korálové bariéry a pohádkové pláže. Se zájemci výlet na kolech kolem ostrova s návštěvou kultovních míst a chrámů marae, pozůstatků opevnění a děl z 2. světové války. Možnost plavby lodí po laguně kolem ostrova, (bezpečné) koupání mezi žraloky a rejnoky, šnorchlování s hejny barevných tropických ryb, možná i murénami a delfíny. Opulentní hostina na písečném motu s tradičními polynéskými písněmi.
 

 Ostrovy Bora-Bora
 
14.-16. den letecky na ostrov Maupiti. Zmenšená, levnější a klidnější Bora Bora. Exkurze na idylické korálové ostrůvky motu, kanoí po azurové laguně, úžasná vyhlídka na lagunu z nejvyšší hory ostrova Mt Teurafaatiu (380mnm), petroglyfy u Haranae, pověstná Tereia Beach.
 

 Lagunový ostrv Maupiti
 
17. -19. den letecky Moorea, bílé písčité pláže, laguny, korálové útesy. Koupání a šnorchlování. Krmení žraloků a mazlení s rejnoky, životní zážitek! „Zahrady ráje“ s ananasovými a vanilkovými plantážemi, kávovníky, avokáda, manga, banány. Návštěva destilérie netradičních likérů a pálenek z exotického ovoce spojená s ochutnávkou. Úchvatné horské scenérie s jedinečnými rozhledy, poklidné zátoky kapitána Cooka a Opunohu. Údolí se starými polynéskými chrámy. Možnost návštěvy tradiční vesničky Tiki s nejvyhlášenějším představením polynéských tanců v celém Pacifiku. Původní zvyky, tradiční pokrmy připravené v zemní peci.
 

 Ostrov Moorea
 
 

 
 
 20.-22. den    -   Tahiti, hlavní město Papeete a příp. návrat do ČR

Možné pokračování na Velikonoční ostrov – pokud bude více zájemců (min.4), o prodloužení si pobytu v Polynésii pod tajemnými sochami moai, lze to řešit za příplatek 25-30.000 Kč (dle délky a počtu zájemců. Nutno ale zajistit jiné letenky (přes Santiago de Chile), než na 3-týdenní program Tahiti. V případě zájmu kontaktujte pana Svobodu (732 606 267, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ).

Technické informace

Program je rozepsán maximalisticky- Vzhledem k množství meditací se nestihne všechno, co je v programu navrženo.

Délka cesty zvolena na 22 dní (od soboty do soboty), dala by se lehce prodloužit o 1 den (od soboty do neděle) za příplatek 2.000 Kč.

Vhodné období: duben-červen. Do března je deštivo a vlhké horko, v červenci-srpnu je největší nával evropských a amerických turistů.

Francouzská Polynésie patří mezi nejdražší oblasti světa - cenová hladina bývá vyšší - a někdy i výrazně  než v mateřské Francii. Nocleh v lepším resortu stojí často přes 1.000 dolarů a jídlo v lepší restauraci 50, 100 i více dolarů. Dostat se na cenu zájezdu pod 100.000 Kč není vůbec jednoduché, je třeba se poněkud uskrovnit, proto buďte tolerantní k úrovni ubytování i zajišťovaných služeb.

Cena

          99.800 Kč na 22 dní při 12-15 účastnících.

Přihláška se zálohou
  • 4 měsíce předem (25.12.) sleva -1.000 Kč.
  • 3 měsíce předem (25.1.2014).
  • 2 měsíce předem (25.2.) příplatek+1.000 Kč

Za každého účastníka nad 15 osob, sleva z ceny zájezdu 500 Kč.

Při méně než 12 platících účastnících příplatek 1.500 Kč/os. (za každého chybějícího).
Tj.:
  • při 8 účastnících je cena 103.850 Kč
  • při 12 účastnících je cena 99.800 Kč,
  • při 16 účastnících cena 99.300 Kč
  • při 20 účastnících cena 97.300 Kč

Ceny nutno ještě ověřit, potvrzené ceny budou do 15.prosince 2013.

V ceně je
  • Letecká doprava z ČR na Tahiti (a zpět)
  • Letenky mezi 7 navštívenými ostrovy
  • Ubytování – penziony, soukromí a nejlevnější hotýlky, pokoje od dvou do čtyřlůžkových. Vzhledem k cenové hladině bude důležitějším hlediskem cena než komfort. Bude-li někdo požadovat komfort a soukromí, na které je zvyklý z domova, lze to vyřešit příplatkem. Doporučujeme v tomto případě kontaktovat pana Svobodu 732606267.
  • Transfery mezi letištěm a ubytováním
  • Okružní prohlídka Tahiti, Raiatei a Huahine nájemní a veřejnou dopravou (auta, busy, trucky, taxi, kola.
  • Lodní doprava na ostrov Tahaa.
  • Průvodce
  • Informační materiály – mapky a brožurky k jednotlivým ostrovům. 
 
Příplatky
  • Různé fakultativní výlety na jednotlivých ostrovech (menší ostrovy se dají lehce obejet na kole nebo i pěšky). Výlety na korálové útesy s potápěním šnorchlováním i bez. Např. pronájem kol (Moorea, Tahaa, Maupiti), Shark Tour na Moorei (člunem po laguně, krmení žraloků, koupání s rejnoky, šnorchlování, občerstvení),
  • Zdravotní připojištění a připojištění storna.

Pasy a víza
K účasti na zájezdu potřebujete cestovní pas (nejlépe biometrický) platný nejméně dalších 6 měsíců (tj. alespoň do 20.11.2014) a vyřídit si povolení ESTA ke vstupu do USA (budeme v Los Angeles přestupovat). Poplatek 14 USD si každý hradí sám.

Zdraví
Polynésie není ze zdravotního hlediska nikterak mimořádně nebezpečnou oblastí. Vzhledem k její poloze v tropickém a subtropickém pásu je přesto třeba věnovat ochraně zdraví zvýšenou pozornost, především kvůli přechodu z chladné jarní Evropy do horkého léta. Obecně doporučuji očkování proti žloutence (hepatitida A). Zkontrolujte si, zda Vám neuplynula doba účinnosti očkování proti poliomyelitidě (dětské obrně) a tetanu (přeočkování u obou vždy po 10 letech). Malárie se v Polynésii nevyskytuje, nepříjemní komáři však bohužel občas ano.

Noclehy a hygiena
Ubytování nejlevnější možné, obvykle 2-3-lůžkové, někdy 4-lůžkové pokoje, sprcha na pokoji nebo společná pro více pokojů, občas jen vlažná voda. Obvykle 2-3 dni na 1 ostrově, na stejném ubytování.
Spát budete především v penzionech a bungalovech, v soukromí, případně v nejlevnějších hotelech a resortech

Strava
– vlastní, výjimečně může být snídaně v ceně.

Není od věci vzít s sebou lehké kalorické dobroty k načerpání energie (čokoládu, müsli tyčinky apod.), nápoje v prášku a instantní polévky. Za vcelku rozumné peníze se dá nakoupit v místních mini- a supermarketech, proto množství jídla s sebou nepřehánějte. Ve venkovních jídelničkách „roulottes“ pořídíte jednoduchý oběd za 150-200 Kč, zatímco v dražších turistických restaurantech bývá cena několikrát vyšší. 
Na útratu za jídlo a pití, budete-li skromnější, počítejte s částkou cca 300-600 Kč na den, tzn. asi 6.000-12.000 Kč na celý zájezd.

Doprava
Vyzkoušíme veřejné i najaté dopravní prostředky. Mezi ostrovy obvykle letadly, po nich autobusy („le truck“), které jsou nejčastějším a velmi příhodným způsobem přepravy po Tahiti, minibusy, nájemní auta, minivany, motorové čluny. Cyklistika je na menších ostrovech ideálním způsobem poznávání a prožitku z krajiny. Cyklovýlety bývají 20-30 km dlouhé, možné jsou i kratší verze. Problém by mohl být pouze s množstvím kol pro větší skupinu. 

Klimatické poměry

V březnu končí vlhké a teplé "léto" a začíná suché, nepatrně chladnější "zimní" období.  Rozdíl v teplotách je zanedbatelný, větší roli hraje množství srážek ( v prosinci a lednu 315 mm, v květnu 92 mm). Denní maxima 28-32 st.C, noční minima 21-24st.C. Je třeba počítat s pravidelnými odpoledními tropickými bouřkami z tepla. Odpolední horka navečer ochlazuje větřík „hupe“, který vane z hor dolů na pobřeží. Vysoká vlhkost vzduchu a tropické teploty způsobují, že klima chvílemi může připomínat prádelnu. Průměrná květnová teplota na Tahiti je 26 st.C.

Jak se zabalit

S sebou vezměte plavky, pláštěnku, lehčí sportovní turistickou obuv a sandály, letní rychleschnoucí a nemačkavé oděvy. Spacák není zapotřebí. Vše do 20 kg váhy. Kromě kufru (na kolečkách, ne na přenášení v ruce!) či batohu na záda si vezměte menší batůžek (můžete ho mít při sobě v letadle, na cyklistické výlety a na kratší túry). Užitečný může být hrneček a ponorný vařič (napětí a zásuvky jsou stejné jako u nás). Vezměte s sebou dostatečnou zásobu opalovacích krémů a repelent.

Valutové vybavení
Vstupné do navštívených míst není v ceně zájezdu a hradíte si je sami.
Počítejte pro tyto účely s částkou okolo 100-150 USD, a to především za návštěvu Gauguinova muzea, botanické zahrady, Muzea Tahiti či areálu Orongo. Do většiny míst (polynéské chrámy, jeskyně, vodopády…, veškerá ahu) je vstup zdarma.

Naopak velmi drahé jsou jakékoli volitelné aktivity (např. celodenní výlet terénními vozy vnitrozemím Tahiti stojí okolo 100 Euro na osobu, kulturní představení s polynéskými tanci 50 Euro apod.).
Kromě toho uvažujte o určité částce na drobné výdaje, suvenýry a finanční rezervě pro případ zdravotních potíží.

Nejvhodnější valutou je euro. S dolary také uspějete, mívají však nevýhodnější kurs.

Organizátor
Organizátorem a průvodcem zájezdu bude cestovatel Vláďa Svoboda, který s námi absolvoval úspěšné cesty na Aljašku, na Havaj a do Indonésie. Email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 732 606 267, 223 007 094. Do 10.prosince je u klokanů na jižní polokouli, takže mu raději volejte až 11.prosince.
Cestu administrativně zajišťuje Mína Nosková,  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 777 214 872.

 
 

Vyhledávání